Подолання бюрократії допоможе ринку цінних паперів

Субота, 11 квітня 2009, 11:24

При проведенні емісії цінних паперів необхідно запровадити жорстку відповідальність посадових осіб Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку за бюрократичний стиль роботи з документами емітента.

Таку думку висловила директор компанії SigmaBleyzer Діана Смахтіна у статті для газети "Дзеркало тижня".

Зокрема, за її словами, закон "Про державне регулювання ринку цінних паперів" ніяк не визначає оперативну відповідальність посадових осіб Держкомісії за бюрократичний стиль роботи з документами емітента.

Як наслідок, процедури проведення емісії всіляко затягуються, констатує експерт.

Реклама:

"У поданих документах знаходять помилку - і емітента відправляють її виправляти. Потім знаходять ще одну помилку - і процес повторюється. В результаті замість визначеного нормативного терміну процедура затягується на місяці. А грошей компанія та економіка України все чекають", - відзначає Смахтіна.

При цьому, на її думку, враховуючи крайню необхідність України в інвестиціях, необхідно запровадити процедуру, яка максимально прискорить строки надходження коштів.

"Можна, а часто так воно і є, пояснити все "нетямущістю" емітента, його фахівців. Проте Україні потрібні інвестиції, отже, має бути така процедура, яка зведе до мінімуму час отримання фінансів", - зазначає Смахтіна.

"І повинен бути контроль виконавської дисципліни. Тоді "в коридорах" не ходитимуть розмови про хабарі за проходження загалом нормальних, передбачених нормативною базою процедур", - підкреслює експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!