У колекторів – своя НАУКА

П'ятниця, 10 квітня 2009, 17:34

З метою формування незалежної, цивілізованого та прозорого ринку послуг з повернення боргів, колекторські компанії створили Незалежна асоціація українських колекторських агентств (НАУКА).

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби "Незалежного колекторського агентства", який є одним із співзасновників асоціації.

Основним напрямком діяльності створеної Асоціації буде взаємодія з державними органами з метою розробки законопроектів, що сприяють нормативно-правового регулювання колекторського ринку в Україні.

Крім того, об'єднання планує розробляти галузеві документи, які будуть регламентувати колекторських діяльність.

Реклама:

До складу НАУКА увійшли вісім колекторських агентств: "Авеста-Україна", "ІКСПОІНТ", "Незалежне колекторське агентство" (НКА), "Агентство комплексного захисту бізнесу "Дельта М", Національне колекторське агентство "ЗЕНІТ", "Бізнес-Безпека", "Creditexpress LLC" і "Укрфінанси".

Як зазначають учасники об'єднання, асоціація має намір сформувати статистичну та аналітичну звітність про діяльність колекторських компаній.

Крім того, колектори планують сформувати інформаційну базу для розробки стратегії розвитку учасників колекторського бізнесу з метою підвищення ефективності їх діяльності.

За словами президента НАУКА і генерального директора "ІКСПОІНТ" Романа Кривошеєва, Асоціація спробує "знайти оптимальною схему співробітництва та налагодити трикутник відносин "клієнт-банк-колектор".

"Асоціація має намір відстежувати факти недобросовісної практики на українському колекторському ринку і не допускати впливу на господарську діяльність своїх учасників або узгодження конкурентної поведінки", - говорить Роман Кривошеєв.

Як повідомлялося, раніше Міністерство юстиції та представники колекторських компаній досягли домовленості про те, що діяльність колекторів в Україні буде нормуватися абсолютно новим базовим законом, який планується виробити протягом тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!