Міст Кирпи знову "завис"

П'ятниця, 10 квітня 2009, 13:24

Будівельники Дарницького моста відмовилися працювати, поки не отримають зарплату за 3 місяці.

Три сотні робітників - всі, хто працює на об'єкті, зібралися біля штабу будівництва на вулиці Прирічній, 1, пише "Газета по-київськи".

Після переговорів з керівництвом вони відмовилися вийти на свої робочі місця.

Парадоксальність ситуації, що склалася, в тому, що залізниця запевняє, що гроші перераховує, а компанія-підрядчик БКМ "Планета-міст" - що кошти в цьому році не надходили.

Реклама:

"Гроші в бюджеті закладено, але до нас вони не дійшли. У компанії всі - і директор, і прибиральниця, не отримали заробітну плату за цей рік", - говорить директор "Планети-міст" Петро Музиченко.

"За минулий рік нам винні 30 млн. гривень та 4 млн. гривень за цей. Приблизно 15 квітня ми очікуємо, що гроші надійдуть", - зазначив він.

У свою чергу, на Південно-Західній залізниці запевняють, що кошти "Планета-міст" перераховують.

"Цього року на будівництво автомобільно-залізничного мостового переходу ми перерахували "Планета-міст" 50 млн. гривень. У нас є платіжки, де одержувачем вказана ця компанія. Куди вони витрачають гроші, це не до нас питання", - відзначив заступник начальника Південно-західної залізниці по будівництва Олександр Погрібний.

Як повідомлялося, у березні уряд виділив із стабілізаційного фонду Державного бюджету 100 млн. гривень на будівництво в 2009 році Дарницького мосту у Києві.

Будівництво Дарницького залізнично-автомобільного мосту почалося 15 липня 2004 року. Його планували закінчити у 2006 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: