НБУ не влаштовує менеджмент банків

Середа, 1 квітня 2009, 20:24

Національний банк стурбований недотриманням 28 банками порядку формування обов'язкових резервів у лютому.

Про це йдеться в листі НБУ від 31 березня, повідомляє агентство "Українські новини".

"У лютому 2008 року 28 банків не дотримувалися порядку формування обов'язкових резервів за звітний період", - сказано в листі.

Крім того, за даними НБУ, 97 банків допустили 948 випадків порушення вимог за щоденним резервуванням коштів на своїх кореспондентських рахунках у НБУ.

Реклама:

"Зазначене є свідченням неготовності окремих банків до ефективного управління своїми активами й пасивами в період кризи, наслідком чого стало невиконання ними вимог з дотримання нормативів обов'язкового резервування... Це, у свою чергу, свідчить про наявність проблем у роботі менеджменту цих банків", - сказано в листі.

НБУ підкреслює, що вважає неприпустимим ігнорування його вимог про порядок формування обов'язкових резервів і звертає увагу керівників банків на необхідність підвищення ефективності роботи з управління активами й пасивами фінустанов.

НБУ закликає керівників банків взяти під особистий контроль виконання вимог з формування обов'язкових резервів як за певний звітний період, так і у щоденному режимі.

Своїм територіальним управлінням НБУ доручив посилити контроль за виконанням банками вимог з формування обов'язкових резервів, і, якщо буде потреба, вживати відповідних заходів впливу.

Як повідомляло агентство, з 1 лютого НБУ переглянув нормативи резервування для банків за залученими ними коштами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!