СБУ ще раз наказали залишити "Нафтогаз" у спокої

Середа, 1 квітня 2009, 16:54

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського райсуду столиці про закриття кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовими особами "Нафтогазу України" 6,3 млрд. кубометрів газу.

Також суд залишив у силі рішення про визнання незаконним затримання заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька.

Про це заявив адвокат, представник Шепітька і НАК "Нафтогаз України" по справі проти СБУ Денис Бадзюк, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Бадзюка, відповідне рішення було ухвалене Апеляційним судом Києва у середу. Адвокат додав, що, таким чином, на сьогодні всі дії СБУ відносно цього питання визнані незаконними.

Реклама:

Як відомо, СБУ 2 березня порушила кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном, а саме - більш ніж 6 млрд. кубометрів природного газу на суму 7 млрд. 500 млн. грн. шляхом зловживання службовими особами "Нафтогазу" своїм службовим становищем.

Виконувач обов'язків голови правління НАК Ігор Діденко оскаржив постанову про порушення кримінальної справи у Шевченківському райсуді столиці.

24 березня Шевченківський райсуд визнав незаконними окремі дії СБУ й скасував її постанову про порушення вказаної кримінальної справи.

30 березня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що на рішення Шевченківського райсуду Києва про закриття кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовими особами "Нафтогазу" 6,3 млрд. кубометрів газу, подано апеляцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: