"Укрзалізниця" Вінського випереджає Євро

Середа, 1 квітня 2009, 15:34

Проект фінансового плану Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") на 2009 рік передбачає витрати на підготовку до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році розміром 4,9 млрд. грн.

Про це повідомив перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Луханін в ході прес-конференції, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, залізні дороги в поточному році планують закупити 150 пасажирських вагонів, від шести до 10 локомотивів, п'ять рейсових автобусів, а також провести капітальний ремонт понад 1 тис. пасажирських вагонів.

Крім того, відзначив Луханін, йдуть серйозні роботи з модернізації залізничної інфраструктури на основних напрямках пасажирського руху на час проведення чемпіонату: капітальний ремонт шляхів, заміна рейок, стрілочних переводів, модернізація сигналізації та систем зв'язку.

Пріоритетними при проведенні цих робіт для "Укрзалізниці" є напрямки Київ-Дніпропетровськ, Київ-Донецьк, Донецьк-Дніпропетровськ, Київ-Львів, Київ-Харків, Київ-Одеса.

"На ці цілі минулого року було витрачено майже 1,5 млрд. грн... У 2009 році буде близько 3,5 млрд. грн.", - додав він.

За словами заступника міністра транспорту і зв'язку Володимира Бадагова, який брав участь у прес-конференції, Мінтрансзв'язку позитивно оцінює темпи проведення робіт на залізничному транспорті.

"Ми випереджаємо ті графіки, які планували для" Укрзалізниці", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: