"Нафтогаз" обіцяє збільшити транзит на Балкани до кінця години

Середа, 1 квітня 2009, 14:28

Транзит природного газу в балканські країни, що знизився на 30% через аварію на газопроводі у Придністров'ї, буде відновлено до 85-90% до 15:00 середи за київським часом.

Про це ідеться в заяві прес-служби Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України". повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно повідомлення, наразі фахівці ДК "Укртрансгаз" та АТ "Молдовагаз" здійснюють переключення транзитних потоків газу на сусідні газопроводи "Шебелинка-Дніпропетровськ-Кривий Ріг-Ізмаїл" та "Роздольне-Ізмаїл" (діаметр 800 мм).

"Повністю обсяги транзиту газу планується відновити після ремонту ушкодженої ділянки, який, за оцінками фахівців, триватиме від 2 до 5 днів", - відзначають у НАК.

Реклама:

За інформацією прес-служби, "Укртрансгаз" вже запропонував технічну допомогу "Молдовагаз" для ліквідації аварії.

Дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - "Укртрансгаз" - змушена була скоротити на 30% транзит російського газу на Балкани через вибух газопроводу в Придністров'ї.

Як повідомлялося, у середу вранці дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - "Укртрансгаз" - змушена була скоротити на 30% транзит російського газу на Балкани через вибух газопроводу в Придністров'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!