Росія допоможе постраждалим від кризи українцям?

Середа, 1 квітня 2009, 12:57

Росія розгляне можливість участі в діяльності Міжнародного валютного фонду з підтримки країн, уражених кризою.

Про це у вівторок заявив головний економічний радник президента Росії Аркадій Дворкович в інтерв'ю британському виданню Financial Times, пише газета "Дело".

"Вливання ресурсів у МВФ за допомогою облігацій безперечно є одним з варіантів. Це стало б раціональним використанням резервних фондів", - зазначив він.

Коментарі помічника президента вказують на те, що Росія вже, можливо, готова відігравати більш значну роль у підтримці своїх сусідів по СНД, які серйозно постраждали від кризи, зокрема України.

Реклама:

"Безумовно, деякі з наших сусідів у Східній Європі знаходяться зараз в скрутному становищі ... У нас дуже тісні зв'язки з кожною з цих країн ... Якщо ситуація в сусідніх країнах погіршиться, це призведе до негативних наслідків і для нашої економіки", - сказав Дворкович.

Радник президента Росії також повідомив про можливе надання Україні кредиту в розмірі 5 млрд. доларів, деталі якого ще мають бути узгоджені з Києвом.

Дворкович відзначив, що Москва наполягає на реструктуризації МВФ та інших фінансових інститутів з тією метою, щоб збільшити голосуючих частки країн, що розвиваються, за рахунок зменшення ролі США, Японії та країн Західної Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: