Конкуренція стане двигуном біржової активності в Україні?

Середа, 1 квітня 2009, 11:06

На початку другого кварталу волатильність як світових, так і українського біржового ринку залишиться високою, при цьому реальні торги українськими акціями на українських біржах, швидше за все збільшаться в порівнянні з результатами першого кварталу.

Причому головним двигуном біржової активності в Україні стане банальна конкуренція.

Про це сказав генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква в коментарі агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

Експерт зазначив, що в кінці березня "Українська біржа" офіційно приступила до торгової діяльності, у тому числі надаючи послуги інтернет-трейдингу з мінімальним обсягом заявки на трансакцію з цінними паперами всього в 200 гривень.

Реклама:

"У квітні біржа ПФТС також бажаєте запустити свою версію ринку заявок, що швидше за все спонукає конкуренцію фондових майданчиків у боротьбі за найбільших фінансових посередників і керованих ними клієнтських інвестиційних портфелів і кілька активізує активність біржової торгівлі, підвищивши середньоденній реальний торговельний обіг на ринку акцій до 7-15 млн. гривень. ", - вважає експерт.

За його словами, березневе стрімке зростання індексів світових фондових ринків, підігріте заявами американського керівництва про спрямування значних фінансових ресурсів (до 1 трлн. доларів) на боротьбу з "токсичними активами" і програмні заяви G20, спрямовані на системну боротьбу з фінансово-економічною кризою і національним торговим і фінансовим протекціонізмом можуть продовжувати рухати світові ринки вгору і в квітні.

У такому випадку, на думку експерта, для українських акцій в умовах зростаючої конкуренції українських бірж, існує цілком здійсненна перспектива вирости на спекулятивних операціях в середньому за місяць ще на 10-15%, а індексному кошику ПФТС до початку травня перевищити значення в 250 індексних пунктів.

"Разом з тим складна політико-економічна ситуація в країні та відсутність будь-якого реального прогресу з інвестиційним попитом на українські біржові папери, робить цілком реальним і сценарій, при якому український індикатор буде прагнути знову повернутися ближче до психологічної позначки у 200 пунктів, втративши за місяць близько 10%", - вважає Морква.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!