Вкладники банку "Київ" покладаються на Тимошенко

Середа, 1 квітня 2009, 10:22

Вкладники банку "Київ", котрі вже третій місяць не можуть повернути свої депозити, просять прем‘єр-міністра Юлію Тимошенко рекапіталізувати банк.

Про це ідеться у заяві Комітету потерпілих вкладників банку "Київ".

Вкладники банку вже неодноразово зверталися до прокуратури Шевченківського району Києва, прокуратури Києва, Генпрокуратури, Національного банку України, до Шевченківського РОВД, та керівництва міліції міста стосовно незаконного утримування їхніх грошей банком.

Втім, усі ці інститути не допомогли вкладникам.

Реклама:

Тож відтепер, вкладники покладають надію на прем‘єр-міністра Юлію Тимошенко.

Адже саме Юлія Володимирівна пообіцяла, що захищатиме права вкладників тих банків, де порушуються їхні права на отримання своїх же коштів.

"Прем'єрка на каналі ICTV на програмі "Свобода слова" 30 березня розповіла, що ті банки, де багато постраждалих вкладників, будуть рекапіталізовані. Тобто, держава готова взяти під свій захист постраждалих вкладників", - ідеться у заяві.

Як повідомляється, вкладники банку "Київ" одні з тих, хто найбільше постраждав від дій некомпетентного, а іноді, зловмисного керівництва.

"За словами члена НБУ Михайла Кравця, фізичні та юридичні особи мають майже 2 мільйони (!) вкладів у АКБ "Київ" на загальну суму понад 7 мільярдів. Така висока цифра вкладників пов‘язана з великими відсотками на депозитах, що надавав банк", - ідеться в заяві.

На загальних зборах ініціативної групи потерпілих вкладників було ухвалене звернення до прем‘єр-міністра, в якому міститься прохання до глави уряду захистити права потерпілих громадян і ре капіталізувати АКБ "Київ", і, відповідно, націоналізувати його.

Своє прохання вкладники аргументують ще тим, що АКБ "Київ" має активи у будівельній та сільськогосподарській галузі, а також великим досвідом кредитування банком цих галузей, що, за словами Тимошенко було пріоритетом при рекапіталізації тієї чи іншої банківської установи.

Звернення до прем‘єр-міністра підписали майже 250 осіб, що були присутні на загальних зборах ініціативної групи постраждалих вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!