Східна Європа - перший кандидат у черзі до МВФ

Середа, 1 квітня 2009, 09:02

Східна Європа - перший кандидат у черзі до Міжнародного валютного фонду (МВФ) по фінансову допомогу.

З такою думкою виступив відомий бізнесмен Джордж Сорос напередодні саміту "великої двадцятки" (G20) у Лондоні, повідомляє агентство Reuters.

Сорос також закликав лідерів країн не обмежитися "добродійними" заявами, а зробити конкретні кроки для стабілізації обстановки в периферійних країнах.

Минулого тижня Джордж Сорос заявив в інтерв`ю британській пресі, що Великій Британії за умов нинішньої кризи цілком можна було б звернутися по допомогу до МВФ.

Реклама:

Стан економік країн Східної Європи викликає найбільші побоювання аналітиків і багато в чому чинить тиск на курс євро.

Експерти побоюються, що стрімке погіршення економічного стану східних сусідів ЄС може "затягти" за собою в кризу і стійкі західноєвропейські економіки, оскільки банки останніх активно розвивали свої представництва саме на східному напрямі.

На саміті ЄС в Брюсселі лідери провідних європейських країн вже схвалили збільшення стелі європейського антикризового фонду для країн, що не входять в зону євро, вдвічі - до 50 млрд. євро.

Цей надзвичайний фонд призначений для членів ЄС, що не входять до єврозони і мають труднощі з платіжним балансом, переважно для країн Східної Європи, які мають найбільші складнощі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: