НБУ рекомендує банкам купувати валюту для позичальників

Четвер, 5 березня 2009, 18:22
Національний банк рекомендує банкам у першу чергу купувати валюту на аукціонах для погашення позичальниками кредитів на купівлю житла.

Про це сказано в повідомленні НБУ, передає агентство "Українські новини".

"Першочергово включати до реєстру (позичальників, для яких купується валюта на аукціонах) інформацію про забезпечення виконання зобов'язань в інвалюті за кредитними договорами на придбання або будівництво житла", - сказано в повідомленні.

Потім до реєстру, відповідно до рекомендацій НБУ, повинні включатися позичальники, що отримали кредити на лікування, після них - ті, котрі отримали кредити на навчання, а за ними - фізособи - суб'єкти підприємницької діяльності, котрі отримали кредити з основною сумою боргу до 50 тис. доларів.

"Підставою для першочергового включення до реєстру за вищезазначеними категоріями клієнтів-позичальників є копії відповідних підтверджуючих документів", - сказано в повідомленні НБУ.

Реклама:

Нацбанк також рекомендує банкам при визначенні черговості включення до реєстру позичальників, для яких купується валюта на аукціонах, ураховувати матеріальний стан клієнта, його соціальну стабільність (наявність постійної роботи, ділова репутація, сімейний стан), вік, позитивність кредитної історії й соціальний стан (утримання позичальником багатодітної сім'ї, інвалідів, непрацездатних) і т.п.

Наступний, третій аукціон із продажу банкам доларів для погашення позичальниками валютних кредитів НБУ планує провести 6 березня.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!