Мінрегіонбуд чекає коштів на добудування житла до 9 березня

Вівторок, 3 березня 2009, 19:06
Міністерство регіонального розвитку й будівництва сподівається на виділення Кабінетом Міністрів коштів на добудування житла із ступенем готовності більше 70% до 9 березня.

Про це йдеться в повідомленні Мінрегіонбуду, передає агентство "Українські новини".

"Мінрегіонбуд сподівається, що вже на цьому тижні Державній іпотечній установі (ДІУ) буде спрямовано кошти для розвитку іпотечного кредитування через "Ощадбанк" і "Укрексімбанк", - сказано в повідомленні.

Для спрямування на ці об'єкти коштів, які повинні бути залучені ДІУ шляхом випуску облігацій під отриману держгарантію в розмірі 1 млрд. гривень, 11 лютого було прийнято постанову Кабміну "Деякі питання іпотечного кредитування".

Мінрегіонбуд нагадує, що в міністерстві зареєстровано 415 об'єктів зі ступенем готовності більше 70%, які претендують на держпідтримку.

Реклама:

На добудування житла зі ступенем готовності більше 70% уряд виділив 3 млрд. гривень: для кредитування безпосередньо покупців уряд виділив 2 млрд. гривень і 1 млрд. гривень на кредитування компаній-забудовників.

25 грудня 2008 Верховна Рада вжила заходів з запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: