Борги перед "Нафтогазом" з початку року зросли удвічі

Вівторок, 3 березня 2009, 12:03

Заборгованість учасників ринку перед компанією "Нафтогаз України" станом на вівторок складають 10,7 млрд. грн., причому з початку року вона зросла більш ніж на 5 млрд. грн.

Про це Тимошенко заявила на нараді з головами облдержадміністрацій та обленерго.

Вона нагадала, що Україна розплачується за газ за пільговими умовами, тобто, не за передплатою, а за фактом споживання газу.

"Євросоюз залюбки підтримає відключення газу для України, якщо вона не розраховуватиметься за борги з Росією", підкреслила прем'єр.

Реклама:

Найбільшими боржниками традиційно є Донецька, Харківська, Луганська, Дніпропетровська області та місто Київ.

При тому, за словами Тимошенко, теплокомуненерго Донецької області розрахувалися за газ лише на 0,8%, а населення у Донецькій області розраховується за спожите тепло на 60%. А найкраще розраховується Закарпатська область - на 67,5%.

"Це що таке? Можливо, це використання схеми РосУкрЕнерго - не платити за газ, а потім розповідати, що їхня корупційна структура була найкращим постачальником природнього газу, можливо, ця концепція?", - зазначила Тимошенко щодо Донецької області.

"Ми направимо Податкову, звернемося до Генпрокуратури, аби розібратися щодо кожного, хто не платить за газ", - заявила Тимошенко.

Вона підкреслила, що найбільшими боржниками є області, у яких місцева влада належить до Партії регіонів.

"Ми будемо повертати облгази у держвласність, якщо вони не можуть впоратися зі своїми завданнями", - ще раз сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: