Президент просить Тимошенко допомогти заводу Дерипаски

П'ятниця, 27 березня 2009, 14:08 -

Президент Віктор Ющенко звернувся до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) з проханням прискорити вирішення питання надання ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) диференційованого тарифу на споживання комбінатом електроенергії.

У листі президент підкреслює, що неодноразово звертав увагу на необхідність зваженого підходу до одного з найбільших підприємств Запорізької області - ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", повідомляє прес-служба президента.

Розпорядженням також доручено Національній комісії з питань регулювання електроенергетики визначити механізм компенсації можливих втрат енергопостачальників, пов'язаних із постачанням електроенергії підприємствам з виробництва первинного алюмінію та титану губчастого за диференційованим тарифом.

"На жаль, на сьогодні це рішення Кабінету міністрів Національною комісією з питань регулювання електроенергетики України не виконано", - зазначає Ющенко.

Реклама:

Голова держави вважає, що така реакція уряду на ігнорування цим органом державної влади позиції президента та рішення Кабінету міністрів призвела до соціального напруження у регіоні.

Власник ЗАлКу - об'єднана компанія "Русский алюминий" (ОК "РУСАЛ"), створена при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ "РУСАЛ", групи "СУАЛ" та швейцарського трейдера Glencore.

Як відомо, об'єднана компанія "РУСАЛ" належить російському бізнесмену Олегу Дерипасці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: