Тимошенко на гроші МВФ навіть не розраховує

Середа, 25 березня 2009, 21:03

Глава Держкомпідприємництва Олександра Кужель заявила, що уряд "не розраховує" на кошти другого траншу МВФ.

Про це вона заявила в ефірі Шустер Live.

"Знаєте де перший транш? Він зайшов у Нацбанк, і в Нацбанку він. Він там знайшовся...ці 4 мільярди. На них зробили емісію гривень, випустили в банки. Ці банки з цими грішми викупили валюту, підвищили курс", - сказала Кужель.

"Ми одержимо знову два мільярди...Вони знову зайдуть у Нацбанк. Нацбанк не підконтрольний, і уряд на ці гроші і не розраховує", - заявила вона.

Реклама:

"Прем'єр зараз у Японії, вона привезе серйозні контракти...Буквально там необмежена кількість грошей. Вони заходять зі своїми грішми, зі своїми технологіями, зі своїм устаткуванням. У нас є можливість серйозної модернізації", - повідомила Кужель.

Вона зазначила, що кредит МВФ - це "питання символіки".

"Якщо МВФ розвертається і йде з України - це сигнал всім інвесторам, що ця країна небезпечна, там можливий дефолт або ще що-небудь", - сказала Кужель.

Також, коментуючи можливі зміни до податкового законодавства, зокрема до спрощеної системи оподатковування, Кужель заявила: "По податках змін не буде".

"Прем'єр прямо дзвонила з Японії. Почувши, що почали говорити про підвищення податків для "спрощенців", вона подзвонила прямо на Кабмін і сказала: простежте, тому що розмови про це не було".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!