Тимошенко наказала розмитнити весь імпортний газ

Середа, 25 березня 2009, 16:40

Кабінет міністрів доручив Державній митній службі розмитнити природний газ, ввезений на митну територію в минулі періоди.

Відповідне розпорядження від 11 березня опубліковано на урядовому порталі.

Держказначейство має забезпечити зарахування коштів, що надходять від сплати податку на додану вартість при розмитненні зазначеного газу до спецфонду держбюджету.

Потім ці кошти мають бути спрямовані на компенсацію "Нафтогазу України" різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого природного газу.

Реклама:

Обсяг газу, який підлягає розмитненню, у розпорядженні Кабміну не вказується.

Як відомо, наприкінці лютого на ім'я "Нафтогазу" було розмитнено 6,3 млрд. кубометрів газу з 11 мільярдів спірних з компанією "РосУкрЕнерго" обсягів у підземних газосховищах.

У зв'язку з цим Служба безпеки України порушила справу за статтею про присвоєння. 4 березня суд заборонив СБУ проводити слідство по цій справі.

Після цього СБУ порушила справу за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці. 10 березня Шевченківський райсуд Києва призупинив проведення слідчих дій і по цій справі.

24 березня Шевченківський райсуд також скасував постанову про порушення кримінальної справи про заволодіння посадовими особами "Нафтогазу" 6,3 млрд. кубометрів газу на суму більше 7,4 мфльярдів гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!