ХСЗ передав замовнику головне судно нової серії

Середа, 25 березня 2009, 16:15 -

25 березня на Херсонському суднобудівному заводі (ХСЗ) відбулася урочиста передача замовнику - норвезькій компанії Kleven Prosjekt VI AS - головного судна серії з чотирьох постачальників-якореукладачів, які будуються на підприємстві.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Смарт-холдинга", до складу якого входить ХСЗ.

Нове судно призначене для виконання операцій з якорями, буксирування та постачання бурових платформ.

Назва судна - "Сіем Сапфір", довжина складає 91,0 м, ширина - 22,0 м, висота борту - 9,6 м.

Реклама:

Судно збудоване за проектом С. 491 CD, розробленим компанією ВІК-SANDVIK (Норвегія). Раніше ХСЗ вже побудував два постачальники-якореукладачі в 2007 та 2008 роках, по іншим проектам. Разом з тим, це перше судно, збудоване за даним проектом.

На урочистій церемонії спуску судна на воду, генеральний директор ХСЗ Василь Федін заявив: "Незважаючи на кризові явища в економіці країни, підприємство працює в звичайному режимі, а портфель замовлень сформований до початку 2010 року".

"Більше того, завод має потребу в кваліфікованих робітників суднобудівних спеціальностей: нині час на підприємстві існує більше 1,6 тисяч вакансій, в основному, електрозварники і суднозбральники", - додав він.

Херсонський суднобудівний завод (ХСЗ) заснований 1951 року. Основними видами діяльності ВАТ "ХСЗ" є будівництво та ремонт суден, виробництво металоконструкцій, обробка металу. Кількість працюючих - 3250 чоловік.

ЗАТ "Смарт-холдинг", створене в 2006 році, опосередковано володіє активами в гірничо-металургійному комплексі (воно є власником блокуючого пакету групи "Метінвест").

До сфери інтересів "Смарт-холдингу" також входять підприємства з видобутку нерудних матеріалів (ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім. Горького", ЗАТ "Євпаторійський завод будівельних матеріалів", ЗАТ "Сакський завод будівельних матеріалів"), в суднобудуванні (ВАТ "Херсонський суднобудівний завод ", ВАТ" Чорноморський суднобудівний завод "), в машинобудуванні (ВАТ" Дніпропрес "), аграрному секторі (група компаній" Верес ", ВАТ" Агрокомбінат "Калита" і ВАТ "Калітнянскій експериментальний завод комбікормів і преміксів"), сфері нерухомості (ТОВ "Юджин").

Президентом і основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: