Протоколи засідань НБУ мають бути публічними – Савченко

Неділя, 22 березня 2009, 11:12

Протоколи нарад Нацбанку з питань процентних ставок і кредитно-грошової політики повинні ставати публічними.

Таку думку висловив заступник голови НБУ Олександр Савченко в інтерв'ю виданню "Зеркало недели".

"Протоколи нарад із питань відсоткових ставок і кредитно-грошової політики справді повинні ставати публічними", - заявив він.

При цьому, на думку заступника голови НБУ, в таких протоколах цілком доречним є відображення позиції окремих членів правління НБУ у разі їхньої незгоди.

Реклама:

"Абсолютно нормально, щоб там було відображено різноманітні думки. Отакі-то члени правління були не згодні з отакими-то рішеннями. Їхня позиція аргументувалася отакими-то доказами, вони вносили отакі свої пропозиції", - зазначив він.

На думку Савченка, це приведе до більшої відвертості процесу ухвалення рішень, і послужить бар'єром на шляху можливої корупції.

"Концептуальна інформація має бути максимально прозорою, вона ніколи зайвою не буває. Це й засіб проти корупції, й імунітет від голослівних обвинувачень", - зазначив Савченко.

"Тут немає ніякої банківської таємниці. Підвищується відповідальність - якщо тебе всі бачать і будь-хто може проаналізувати твої аргументи", - підкреслив він.

Як повідомлялося, замість Савченка загальне керівництво і контроль над діяльністю департаменту валютного контролю та ліцензування здійснюватиме заступник голови Нацбанку Володимир Кротюк.

Перед тим, як стало відомо, що Савченка позбавили основних функціональних обов'язків, він дав інтерв'ю "Економічній Правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!