В Пенсійному фонді стурбовані зростанням заборгованості

П'ятниця, 20 березня 2009, 16:14

Пенсійний фонд стурбований станом заборгованості підприємств з обов'язкових пенсійних платежів до фонду.

Про це на селекторній нараді сказав голова правління ПФ Олексій Зарудний, повідомляє агентство "Українські новини".

"Нас дуже турбує стан заборгованості з обов'язкових платежів до Пенсійного фонду, погашення якого є важливим джерелом забезпечення фінансової стабільності в пенсійній системі", - сказав він.

Голова правління ПФ зазначив, що в січні-лютому заборгованість зросла майже на 200 млн. гривень і на сьогодні становить близько 2,4 млрд. гривень.

Реклама:

За словами Зарудного, найбільше зростання заборгованості зафіксовано в Києві, Севастополі, Волинській, Закарпатській, Чернігівській і Сумській областях.

Крім того, ПФ стурбований тим, що 60% зростання боргу в січні-лютому припадає на економічно активних платників.

"До речі, не в останню чергу (зростання заборгованості) пов'язане із збільшенням випадків видачі коштів банківськими установами на виплату заробітної плати без одночасної сплати внесків до Пенсійного фонду", - додав Зарудний.

Він також зазначив, що майже половина заборгованості припадає на державні підприємства, що знаходяться у сфері управління Міністерства вугільної промисловості, Міністерства промислової політики й Фонду державного майна.

ПФ також стурбований заборгованістю комунальних підприємств, яка, за словами Зарудного, становить більше 300 млн. гривень.

Разом з тим, Зарудний повідомив, що станом на 20 березня ПФ перевиконав план за власними надходженнями у березні на 17%.

Голова правління ПФ зазначив, що виплата пенсій відбувається відповідно до графіка, і запевнив, що всі пенсії будуть виплачені вчасно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: