Україна заллє Європу спиртом

Вівторок, 3 лютого 2009, 11:46
Держконцерн спиртової і ликерогорілчаної промисловості "Укрспирт" має намір протягом цього року подвоїти постачання спирту на європейські ринки. Очікується, що обсяг експорту спирту українського виробництва виросте на 5 млн. декалітрів і перевищить 10 млн. декалітрів.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

Головною стратегією роботи "Укрспирту" у Європі стане поновлення старих і побудова нових торговельних відносин з найбільшими операторами ринку харчового і нехарчового спирту.

Попередні переговори з оптовиками, проведені керівництвом концерну з початку року, дозволяють впевнено говорити про зацікавленість європейських покупців в українському продукті. Важливим фактором для успішного завершення переговорних процесів є остаточне визначення ціни на газ для спиртових заводів.

Потенційна місткість експортного ринку може дозволити концернові формувати конкурентну ціну, компенсуючи менший прибуток великими обсягами.

Реклама:

Розрізнені і конкуруючі між собою представники окремих заводів, які не мали єдиної позиції, не могли конкурувати з великими виробниками ні за ціною, ні за обсягами. Тепер, коли "Укрспирт" визначели єдиним українським державним оператором спирту на експортних ринках, у національного виробника спирту з'явилася можливість оперувати великими товарними партіями і маневрувати в європейських цінових категоріях, - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, що 13 грудня 2009 року концерн "Укрспирт" одержав ліцензію на право експорту українського спирту. Раніше, 27.12.2008 Кабмін своїм рішенням ліквідував обласні спиртові об'єднання, які здійснювали експорт спирту.

В II півріччі 2008 року концерн не здійснював експортної діяльності через відсутність ліцензії і спеціальних повноважень. За результатами роботи за 2008 рік українськими спиртовими заводами було експортовано 5,3 млн. декалітрів спирту, що на 40% менше ніж у 2007 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: