Дефолт цього року загрожує 200 компаніям у США

Вівторок, 3 лютого 2009, 11:27
 

Близько 200 компаній США з рейтингами нижче інвестиційного рівня, імовірно, оголосять про дефолт протягом 2009 року.

Про це пише газета Financial Times з посиланням на прогноз аналітиків рейтингового агентства Standard & Poor's, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".  

Сукупна заборгованість цих компаній, за оцінками S&P, перевищує 350 млрд. дол.

Близько половини грудневих дефолтів у США (всього їх було 17) виникли через спроби компаній здійснити обмін своїх боргових зобов'язань на невигідних для кредиторів умовах, відзначають експерти S&P.

Компанії пропонували своїм кредитором нові цінні папери меншої вартості, ніж сума їх заборгованості, щоб знизити процентні виплати або відкласти повернення основного боргу.

Популярність обміну боргових зобов'язань постійно зростає в США, однак в Європі цей спосіб врегулювання, як і раніше, зустрічається вкрай рідко.

Американським компаніям необхідно рефінансувати бонди на 500 млрд. дол. та банківські кредити більш ніж на 1 трлн. дол., що вкрай складно зробити в умовах кредитної кризи.

Аналітики S&P відзначають, що кількість компаній з рейтингом "В" (визначення - "емітент платоспроможний на даний момент, але існує ризик дефолту в майбутньому") різко збільшилася до рекордної позначки - понад 800 фірм, або близько третини всіх компаній США, що мають корпоративні рейтинги .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: