"Укрспирт" розпочав промислове виробництво біопалива

Вівторок, 24 лютого 2009, 17:08

Концерн "Укрспирт" розпочав промислове виробництво біопалива.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

ДП "Лохвицький спиртовий комбінат" виробляє на добу вже 10 тисяч декалітрів компоненту моторного палива активного (КМПА) на основі флегмового компоненту. КМПА - продукт розроблений фахівцями концерну "Укрспирт" спільно з галузевими науковцями. Кінцевий продукт - бензин Біо-100, говориться у повідомленні. 

Паливо на 60% складається з відновлювальної сировини. Висока якість та характеристики палива відповідають суворим стандартам екологічної безпеки Євро-4. Паливо Біо-100 має детонаційну стійкість вищу, чим будь-який стандартний бензин, виготовлений з нафти.

Реклама:

Особливо відчутні екологічні переваги палива Біо-100. Низький вміст сірки в сировині забезпечує низький вміст сірки в паливі. Вміст ароматичних вуглеводнів в паливі Біо-100 в десятки разів нижчий чим у стандартних бензинів. Внаслідок цього зменшується викид з відпрацьованими газами такої небезпечної речовини як бенз(а)пірен. За вмістом бензолу паливо БІО-100 має показники на рівні вимог європейських стандартів.

Найкраще Біо-100 підходить для сучасних автомобілів, що мають інжекторну систему живлення із зворотнім зв'язком за складом паливо-повітряної суміші з λ - зондом та систему керування кутом випередження запалювання з датчиком детонації. Наявність системи живлення з зворотнім зв'язком забезпечує збільшення подачі палива, до рівня, що компенсує збіднення суміші через наявність в складі етанолу кисню. Це забезпечує підтримання потужності двигуна та динамічних характеристик автомобіля так само як на стандартних паливах.                                                                                                                    

Наразі об'єми випуску палива Біо-100 дорівнюють 80 тонам на добу. Вся продукція Лохвицького спиртового комбінату реалізується на українських АЗС під власною маркою.

"Укрспирт" розглядає цей експеримент з виробництва біопалива на Лохвицькому спиртовому комбінаті як такий, що дозволяє провести перевірку всіх етапів виробництва та реалізації альтернативного палива. Вже найближчим часом, в програму виробництва біопалива будуть підключені ще 5 заводів. Найсучасніше обладнання по абсолютуванню спирту на цих заводах побудовано у рамках співробітництва концерну "Укрспирт" та НВП "Техінсервіс". Завдяки цьому, Концерн "Укрспирт" володіє можливостями для виробництва 200 тисяч тон біопалива.   

"Головна ідея, з якою я прийшов в концерн, в тому, щоби спирт приносив користь людям. На виробництво горілок та інших ЛВІ має іти максимум 15% із загального об'єму виробництва всіх існуючих спиртових заводів України. Два роки я працював на цю ідею и зроблю все для повної її реалізації. Я впевнений, що це єдиний перспективний шлях розвитку української спиртової галузі", цитує прес-служба слова голови концерну Івана Яковця.

"Тому, найближчим часом, виробництво біопалива та технічних рідин на основі спирту буде стабільно та суттєво збільшуватись. Наш наступний крок - це забезпечення біологічним паливом потреб нашого аграрного сектора та повне заміщення імпортної продукції на ринку спиртовмисних рідин. Якщо нам не заважатимуть, концерн "Укрспирт" має достатньо потужностей для виконання такого завдання", - сказав він. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: