В Україні погіршуються можливості капітальних інвестицій та залучення позикових коштів

Вівторок, 24 лютого 2009, 14:47
Товариство з обмеженою відповідальністю "Ернст енд Янг", що входить до групи міжнародної компанії з надання аудиторських та консалтингових послуг Ernst & Young, відзначає погіршення можливостей капітальних інвестицій та залучення позикових коштів в Україні.

Про це заявив управлчяючий партнер "Ернст енд Янг" Олексій Кредісов, повідомляє агентство "Українські Новини" .

Відповідно до проведеного компанією дослідження, в якому взяли участь 107 компаній з різних галузей (18% українських компаній і 82% іноземних), в умовах кризи простежується тенденція до погіршення можливостей залучення капіталу і позикових коштів (79% респондентів), а також можливість здійснення капітальних інвестицій (70% респондентів).

"Ернст енд Янг" також підкреслює істотне зниження обсягів продажів, що відзначили 65% респондентів.

При цьому 22% цих компаній відзначають падіння на 40% і більше, 30% респондентів констатують спад на 20-40%, а у 18% компаній цей показник коливається в межах 5-10%.

Основною причиною погіршення інвестиційного клімату компаній вважають фінансову складову, зокрема, складності з прогнозуванням валютного курсу та девальвацію гривні (84% всіх респондентів).

Крім того, 66% усіх опитаних відзначають затримки платежів з боку клієнтів та партнерів.

Як повідомляло агентство, Міжнародний трейд-клуб вважає незадовільне відшкодування податку на додану вартість основною перешкодою для припливу іноземних інвестицій в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: