Тимошенко впевнена, що Україна вийде з кризи лише за умови консолідації зусиль влади

Вівторок, 24 лютого 2009, 13:29

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає політиків об'єднати зусилля для протистояння світовій фінансовій кризі. Про це глава уряду заявила сьогодні під час зустрічі з головами обласних рад.

Тимошенко спростувала існуючі на сьогодні твердження, що у системі світової фінансової кризи Україна перебуває у найгіршому стані: "Україна за своїми показниками йде десь у центрі кризових явищ, якщо порівняти країни світу".

Так, за словами Юлії Тимошенко, темпи промислового виробництва у січні 2009 року відносно грудня 2008 року у Казахстані склали мінус 10,4%, Росія - мінус 19,9%, Україна - мінус 16,1%; переробна промисловість: Казахстан - мінус 21,6%, Росія - мінус 32,7%, Україна - мінус 22,4%. Юлія Тимошенко відзначила, що усередині між країнами держава знаходиться і за інфляційними процесами: в Росії інфляція в січні 2009 року відносно грудня 2008 склала 2,4%, в Білорусі - 4,1%, в Україні - 2,9%.

Прем'єр-міністр зауважила, що позитивним є й те, що коли в кінці 2008 року в більшості країн світу розпочалася рецесія, показник ВВП України у 2008 році був плюсовим - 2,1%.

Реклама:

Прем'єр-міністр переконана, що ускладнює систему боротьби з кризою те, що Україна послаблена політичними розбіжностями та нестабільними явищами.

"Хотіла б, щоб на фоні цих викликів ми мали мужність не істерично критикувати один одного, не радіти в кулуарах тому, що хтось при владі, а хтось в опозиції, а щоб ми зрозуміли, що Україна цей важкий час переживе тільки консолідовано", - наголосила Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!