Бідні країни перейдуть на кнопки та гудзики

Вівторок, 24 лютого 2009, 12:44
Стійкий промисловий розвиток - шлях виходу з бідності мільярду людей, що живуть менш ніж на 1 долар в день, йдеться в новій доповіді Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО).

Автори доповіді, представленого 23 лютого у Лондоні, закликають бідні країни не покладатися на експорт сировинних товарів для фінансування свого розвитку. Таким країнам пропонується зайнятися промвиробництво, наприклад, виготовленням гудзиків чи кнопок, повідомляє центр новин ООН.

У доповіді підкреслюється, що ціни на сировинні товари схильні до коливань на глобальному ринку, і надмірна прив'язаність до них може стати перешкодою на шляху зростання виробництва.

Експерти ЮНІДО запропонували набір стратегій, які допоможуть найбільш бідним категоріям населення і групам із середнім доходом вирватися з бідності, а також досягти прискореного економічного зростання на основі розвитку промисловості, передає Newsru.com.

При цьому вони пропонують дати найбідніших країнах можливість поставляти ту чи іншу продукцію на світовий ринок, підвищуючи їх експортний потенціал шляхом надання торгових преференцій у рамках Світової організації торгівлі.

Як відзначається в доповіді, країни або райони, які спеціалізувалися на виготовленні окремих компонентів певної продукції, добивались помітних успіхів в розвитку. Так, в одному з китайських міст промисловість спеціалізується на виробництві гудзиків. На даний час на це місто припадає 65% їх світового виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: