Рейтинги України знову підуть вниз

Вівторок, 24 лютого 2009, 11:58
 

Агентство Мооdу's поставило наступні ключові рейтинги України на перегляд з можливим зниженням: зобов'язання в національній і іноземній валюті (поточний рейтинг "В1") і стелі по бондах в іноземній валюті (поточний рейтинг "Ва3") і банківським депозитам (поточний - "В2"), говориться в прес-релізі рейтингового агентства.

 "Рейтингові дії відбивають побоювання, пов'язані з тим, що політична невизначеність затуманює перспективи вирішення банківських проблем у контексті суворого економічного спаду", - заявив аналітик Мооdу's Джонатан Шиффер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У ході перегляду рейтингу агентство зверне особливу увагу на дві основні проблеми: дії уряду і ЦБ України по ослабленню напруженості у фінансовій системі, а також існуючої тенденції в макроекономіці країни і можливість її стабілізації або хоча б запобігання подальшого погіршення ситуації в середньостроковому періоді, відзначається в прес-релізі.

Незважаючи на те, що європейські банки обіцяли підтримку своїм дочірнім компаніям на Україні, стабілізація банківської системи залишається ключовою темою для прогнозу суверенних кредитних рейтингів країни, стверджує Дж.Шиффер.

Програми рекапіталізації банків уряду і Національного банку України поки лягли на держбюджет менш тяжким тягарем, ніж очікувалося, додав експерт.

 Слабість фінансової системи і нацвалюти України викликала в останні місяці необхідність інтервенції з боку центрального банку країни.

Реклама:

Характер такої інтервенції дозволяє припускати, що надалі збережеться орієнтація на втручання держави в ринки, що може мати наслідки для суверенних кредитних рейтингів, говориться в прес-релізі.

    "Moody's спробує адекватно оцінити ризик адміністративних заходів, які можуть виявитися руйнівним для інтересів кредиторів у випадку подальшого погіршення економічної ситуації", - відзначається в повідомленні агентства.

    Перегляд рейтингів буде завершено протягом трьох місяців. Протягом цього часу рейтингове агентство буде ретельно відслідковувати діяльність уряду й економічну політику і стратегію Національного банку України при вирішенні ключових економічних питань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!