Курс євро до долара росте

Вівторок, 24 лютого 2009, 09:40

Курс євро до долара 24 лютого росте на очікуваннях слабкої статистики з ринку житла, низького рівня споживчої довіри в США і негативного піврічного економічного звіту Федерального резерву.

Про це повідомило агентство Bloomberg. 

На 9:30 мск 24 лютого євро коштував 1 дол.,2730 проти 1,2694 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. 

Курс ієни обвалився до мінімуму за 12 тижнів до долара і майже до мінімуму за місяць до євро на побоюваннях подальших сигналів про поглиблення рецесії в Японії, що знизить привабливість японської нацвалюти як одного з найбільш безпечних і стабільних активів. 

Реклама:

Вартість ієни знижується також на тлі погіршення рейтингу схвалення прем'єр-міністра Японії Таро Асо - на 6,8 процентного пункту, до 11,4% 24 лютого, за даними газети Sankei.

Вартість долара підскочила до 9:30 мск до 95,27 ієни в порівнянні з 94,61 ієни на закриття торгів у Нью-Йорку днем раніше.

Курс євро до ієни виріс до цього часу до 121,28 ієни проти 120,10 на кінець сесії в понеділок. У ході торгів євро доходив до 121,93 ієни - максимального рівня з 19 січня.

"Ієна, схоже, втрачає свій статус" безпечної гавані ". Економічна та політична ситуація в Японії погіршується. Курс ієни слабшає", - зазначив голова підрозділу валютних операцій Tokyo Forex & Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава.

Торговий дефіцит Японії збільшився до 1,2 трлн ієн (12,7 млрд. дол.) у січні, що є максимальним значенням за 23 року, прогнозують аналітики. Міністерство фінансів Японії опублікує дані про торговому балансі 25 лютого.

Уряд Японії оприлюднить індекс споживчих цін за січень 27 лютого. Як очікується, споживчі ціни знизилися минулого місяця вперше більш ніж за рік.

Скорочення вартості житла в США в грудні стало максимальним з 2001 року, стверджують економісти. Індекс S & P / Case-Schiller, що враховує ситуацію в 20 найбільших містах Сполучених Штатів Америки, знизився в грудні на 18,3% порівняно з груднем 2007 року згідно середнього прогнозу опитаних Bloomberg експертів.

Продажі нових будинків і житла на вторинному ринку в США в січні також скоротилися. Дані Національної асоціації ріелторів будуть оприлюднені 25 лютого о 18:00 мск, міністерство торгівлі опублікує свій звіт про ринок нерухомості в 18:00 мск 26 лютого.

Голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке виступить у вівторок в банківському комітеті Сенату з піврічні економічним звітом. Як очікується, Б. Бернанке буде говорити про погіршення економічної ситуації в США. Виступ розпочнеться о 18:00 мск.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!