Мінрегіонбуд отримав заявки на фінансування недобудов на суму більше 6 мільярдів

Понеділок, 23 лютого 2009, 17:52

Міністерство регіонального розвитку та будівництва (Мінрегіонбуд) України отримало  до 19 лютого 2009 року заявки на фінансування завершення будівництва 396 об'єктів житлової нерухомості зі ступенем готовності понад 70%.

Про це з посиланням на прес-службу міністерства повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Загальна сума коштів, необхідних для завершення будівництва всіх об'єктів складає 6,077 млрд грн, тоді як уряд готовий профінансувати тільки 3 млрд грн.

За даними міністерства, найбільше прийшло заявок на фінансування завершення будівництва об'єктів у Києві - 38 на 2,273 млрд грн.

Реклама:

Крім того, у Київській області на державну допомогу, згідно надісланим до 19 лютого заявкам, претендує 33 об'єкта (979,18 млн грн), у Львівській області - 29 об'єктів (171,92 млн грн), в Одеській області - 22 об'єкти (562,461 млн грн), в Автономній Республіці Крим - 20 об'єктів (115,298 млн грн).

Найменше заявок подано з Кіровоградської (три об'єкти на 13,988 млн грн) і Житомирській (п'ять на 52,33 млн грн) областей.

Як повідомлялося, уряд виділить Державній іпотечній установі (ДІУ), ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк) і ВАТ "Державний експортно-імпортний банк" (Укрексімбанк) за 1 млрд грн зі стабілізаційного фонду держбюджету на збільшення їхніх статутних капіталів з метою здійснення кредитування фізосіб для завершення будівництва об'єктів житла зі ступенем готовності від 70% і більше.

Для складання та уточнення списку цих об'єктів створена спеціальна комісія на чолі з міністром регіонального розвитку та будівництва Василем Куйбідою, до складу якої також увійшли керівники Ощадбанку та Укрексімбанку, міністерств економіки та житлово-комунального господарства.

При складанні цього списку повинні враховуватися три основних критерії, першим з яких є направлення коштів фізосіб-інвесторів саме на будівництво даного об'єкта, ступінь готовності будинку і вартість, за якою будинок буде достраиваться.

Держава не буде фінансувати завершення будівництва житлових будинків, якщо вартість 1 кв. м житла, заявленого забудовником, перевищить для Києва 8 тис. грн, обласних центрів - 6 тис. грн, в інших містах - 5 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!