Тернопільські спиртзаводи готові до страйку

Понеділок, 23 лютого 2009, 17:17
 Спиртові заводи Тернопільської області знаходяться у передстрайковому стані. Про це повідомляють у своїх телеграмах до концерну "Укрспирт" та Міністерства агрополітики України страйкові комітети заводів, що діють вже на всіх підприємствах області.

Причина  - ДПА України намагається стягнути с заводів штрафи, що у десятки разів перебільшують вартість цих заводів. Формально податківці дорікають спиртовим підприємствам оптову торгівлю спиртом без ліцензії. При цьому геть не враховується той факт, що законом визначено: "оптова торгівля - це діяльність з придбання і відповідного перетворення товарів для наступної їх реалізації". Однак, підприємства концерну "Укрспирт" не придбали жодного декалітру спирту, адже українські спиртові заводи виробляють спирт, повідомляє прес-служба "Укрспирту".

Керівники підприємств галузі впевнені, що застосування штрафів призведе до банкрутства всіх спиртових заводів області, втрати соціального захисту працівників підприємств, зупинить закупівлі зерна, позбавить державний та місцевий бюджети стабільних фінансових надходжень. Більш того, - така ж доля спіткає всі без винятку спиртові заводи України, оскільки всі підприємства працюють однаково за законом, який не визнає ДПА України.

З метою відновлення законності питання щодо ситуації, яка склалася на державних спиртових заводах Тернопільського обласного об'єднання, було розглянуто на засіданні Уряду, за результатами якого прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2008 року № 1615-р "Про перегляд рішень про застосування фінансових санкцій до державних спиртових заводів", яким Державній податковій адміністрації України доручено невідкладно переглянути рішення про застосування штрафів. Станом на сьогоднішній день, ДПА України не виконала доручення Уряду і нічого не робить аби вирішити проблему.

Наразі, страйкові комітети Тернопільських спиртових заводів повністю готові до початку активних дій по відновленню справедливості. Якщо проблему не буде вирішено в законний спосіб вже найближчим часом, заводи припинять виробництво товарної продукції.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!