Азаров хоче посилити вимоги з рекапіталізації банків

Понеділок, 23 лютого 2009, 13:40

Національному банку України доцільно посилити відповідальність банків за несвоєчасні розрахунки з вкладниками і підвищити вимоги по рекапіталізації кредитно-фінансових установ.

Про це повідомила прес-служба голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Миколи Азарова (фракція Партії регіонів ). 

"Нацбанк повинен посилювати санкції до тих, хто порушує права вкладників, і підвищувати вимоги рекапіталізації банків. У нашій країні, в нашій ситуації абсолютно неприйнятно чекати банкрутства банків. Не справляється банк з підвищеними вимогами, - а вони пред'являються державою в інтересах вкладників, - значить , цей банк має викупити держава або інший власник, який в змозі виконувати зобов'язання ", - цитується Азаров в повідомленні, переданому агентству" Інтерфакс-Україна". 

Згідно з повідомленням, питання антикризової політики в банківській сфері обговорювалося під час зустрічі голови фінансового комітету з постійним представником Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Максом Альером. 

Реклама:

"Повернути довіру до банківської системи і відновити її нормальне функціонування можна тільки тоді, коли люди будуть упевнені: свої заощадження вони завжди отримають у повному обсязі та у строк. Тому ми так категорично критикуючи бездіяльність уряду і Нацбанку по відношенню до тих банків, які затримують виплату депозитів. Депозити - ключ до оздоровлення всієї банківської системи ", - вважає Азаров. 

У повідомленні також зазначається, що представники МВФ висловили жаль щодо відсутності активної позиції міністерства фінансів у вирішенні проблем банківського сектора. 

За оцінкою Азарова, стабілізувати економічну ситуацію в Україні можна до кінця року.

"Неможливо вести мову про ефективну політику, якщо дефіцит бюджету в дійсності сягає 10%. Якщо прийняти реальний бюджет на поточний рік з реальними джерелами покриття дефіциту, якщо зробити ефективним участь уряду в рефінансуванні банків, то цілком можна залучати другий транш кредиту стенд-бай від МВФ. І тоді ситуацію можна стабілізувати вже до кінця року ", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!