Сорос порівняв фінансову кризу з розпадом СРСР

Субота, 21 лютого 2009, 12:46

Ситуація в світовій економіці може погіршуватися набагато більш високими темпами, ніж це було під час Великої Депресії 1930-х років

Про це заявив у п'ятницю головний радник президента США Барака Обами з економіки Пол Волкер.

"Не згадаю часу, напевно, навіть під час Великої Депресії, коли ситуація настільки швидко погіршувалося одночасно у всіх країнах світу", - сказав Волкер, повідомляє Reuters.

За його словами, промислове виробництво в більшості країн скорочується швидше, ніж у США.

Реклама:

На думку радника, ніхто не вжив заходів проти збільшення дисбалансу у світовій економіці аж до втрати нею стійкості.

Тим не менш, Волкер висловив надію на те, що капіталізм у багатьох відношеннях переживе і нинішню кризу.

Волкер сказав, що США доведеться скасовувати екстрені заходи по стабілізації економіки таким чином, щоб не отримати різке прискорення інфляції.

Що стосується реформування фінансової системи, Волкер зазначив, що великі фінансові установи завжди будуть підтримуватися державою, при цьому вони повинні знаходитися під найбільш пильним контролем.

Волкер заявив, що найбільш значимі фінансові установи не повинні керувати хедж-фондами або проводити трейдінгові операції за власний рахунок.

Волкер висловився за прийняття загальних стандартів звітності у всіх країнах світу.

Водночас фінансист Джордж Сорос заявив, що фінансова криза порівняти за своїми наслідками тільки з розпадом Радянського Союзу.

"Зараз навіть не видно" дна "цієї кризи", - сказав Сорос, вказавши на поворотну точку на початку колапсу фінансової системи - банкрутство Lehman Brothers у вересні минулого року. Сорос зазначив, що на його думку, ця криза гірша, ніж Велика депресія, інформує Газета.Ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!