НБУ на міжбанку продав 111 мільйонів доларів

Четвер, 19 лютого 2009, 21:06

Національний банк України (НБУ) у четвер продав на міжбанківському валютному ринку, за попередніми даними, близько  111 млн дол за курсом 7,79 грн / дол.

Про це заявив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, загальний обсяг торгів доларом у четвер склав, за оперативними даними, близько  290 млн дол.

При цьому 19 лютого середньозважений курс за всіма операціями з доларом (з урахуванням інтервенцій Нацбанку) склав 7,87 грн / дол.

Реклама:

Як повідомлялося, 18 лютого НБУ продав на міжбанку близько 98-100 млн дол за курсом 7,79 грн /дол.

Керівник групи радників голови НБУ відзначив, що на валютний ринок тисне відсутність чітких планів щодо змін до державного бюджету на поточний рік.

"Коли представники виконавчої влади говорять про те, що дефіцит бюджету та джерела його фінансування не викликають занепокоєння, то тим самим Міжнародному валютному фонду дається сигнал, що послаблює його прагнення до продовження співпраці.

І бізнес бачить це - бачить невизначеність перспектив продовження кредитної програми з Фондом ", - пояснив Литвицький.

При цьому він підкреслив, що результатом невизначеності перспектив і політизації питання діяльності Нацбанку є збільшення обсягу валютних інтервенцій для підтримки стабільності курсу: до кінця березня Нацбанк може витратити на підтримку курсу ще близько  2,5 млрд дол.    

"Готівковий ринок особливо гостро реагує на кожний новий напад політизації. Зокрема, сьогодні у Верховній Раді розглядалися нові законопроекти, спрямовані на підвищення тиску на незалежність Нацбанку. Вони не пройшли - сподіваюся, ринок це оцінить. Кожен новий крок у цьому напрямку буде порушувати турбулентність на ринках ", - додав він.

Як повідомлялося, послаблення гривні в четвер продовжилося: за підсумками дня курси купівлі / продажу доларів досягли рівня 8,45-8,65 грн /дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!