Дочка Газпрому не отримає газ без технічної угоди

Четвер, 19 лютого 2009, 17:42

Контракт на продаж  приналежного Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" природного газу ТОВ "Газпром збут Україна", "дочці" російського ВАТ "Газпром", вступить в силу після підписання технічної угоди між "Нафтогазом" і "Газпромом ".

Про це заявив виконуючий обов'язки голови правління НАК Ігор Діденко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Якщо не буде технічної угоди, контракт не вступає в силу", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

У той же час Діденко відзначив, що формально контракт з "Газпром збут Україна" вже підписаний.

"Контракт я підписав", - сказав він.

Нагадаємо, "Газпром" у квітні 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром збут Україна" для поставок природного газу безпосередньо українським промисловим споживачам.

Реклама:

Нацкомісія регулювання електроенергетики України в кінці квітня видала новому газотрейдери п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом в обсязі 7,5 млрд куб. м на рік.

Новими 11-літніми угодами, підписаними в січні 2009 року "Нафтогазом" і "Газпромом" передбачено, що "Газпром Збут Україна" отримає до 25% українського ринку газопостачання промислових споживачів, купуючи газ у НАК.

Директор "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальский вже повідомив, що компанія планує в 2009 році реалізувати на внутрішньому ринку України близько 6 млрд куб. м природного газу в порівнянні з 3,35 млрд куб. м в 2008 році.

У той же час прем'єр України Юлія Тимошенко продовжує наполягати, що "Нафтогаз" самостійно забезпечить всіх українських споживачів природним газом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!