У Тимошенко відхрестились від невиплачених зарплат

Четвер, 19 лютого 2009, 15:33

Уряд у повному обсязі виконує свої зобов'язання щодо виплати зарплат.

Про це заявив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський у четвер на брифінгу.

Уманський відзначив, що за січень та лютий 2009 року з Державного бюджету вже повністю профінансовано виплату заробітних плат.

"Ще минулої п'ятниці, 13 лютого, Міністерство фінансів у повному обсязі перерахувало всім розпорядникам бюджетних коштів асигнування для проведення соціальних виплат, у тому числі по заробітній платі", - наголосив в.о. міністра, повідомляє прес-служба уряду.

Реклама:

За словами Уманського, у плановому режимі виконуються і дотації вирівнювання місцевих бюджетів.

Він відзначив, що за січень дотацію вирівнювання виконано у повному обсязі, за лютий у понеділок-вівторок буде перераховано 1,8 млрд. грн. для закриття зобов'язань: "На наступному тижні повністю ці зобов'язання будуть закриті".

Уманський зауважив, що враховуючи те, що бувають випадки, коли у навчальних закладах та наукових установах кошти на виплату соціальних видатків використовуються не за призначенням, уряд на своєму засіданні прийняв рішення щодо 100% контролю за цільовим використанням коштів з Державного бюджету на виплату стипендій та заробітних плат викладацькому складу.

Також було вирішено, що кошти перераховуватимуться цільовим чином окремо на виплату стипендій та зарплат і окремо на забезпечення інших видатків у навчальних закладах та наукових установах.

В.о. міністра фінансів зауважив, що Уряд  також розробив додаткові стимулюючі заходи для підприємств, які виконують держзамовлення, щодо погашення заборгованостей із заробітної плати.

Уманський зауважив, що проблеми з виплатою заробітних плат в регіонах можуть виникати через те, що не всі місцеві органи влади затвердили свої бюджети. Він також нагадав, що за невиплату зарплати більше місяця передбачена кримінальна відповідальність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: