Уряд затвердив план збереження робочих місць

Четвер, 19 лютого 2009, 11:04

Кабінет Міністрів затвердив План заходів щодо реалізації в 2009 році Стратегії подолання бідності.

Про це повідомляє прес-служба Мінпраці.

Проект документуна засіданні Кабміну 18 лютого представляла міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова.

"Для вирішення соціально-економічних проблем необхідна цілеспрямована політика держави. Подолання бідності в Україні уряд розглядає як пріоритетний напрямок своєї діяльності, реалізація якого є основою досягнення всіх стратегічних цілей", - сказала вона.

За її словами, планом передбачається: забезпечити пом'якшення негативного впливу світової фінансової кризи на ринок праці шляхом збереження кадрового потенціалу підприємств, недопущення зростання рівня безробіття понад прогнозованих обсягів; здійснювати професійну перепідготовку кадрів з метою адаптації їх до нових вимог ринку праці; посилити контроль за своєчасною виплатою заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати; проводити індексацію доходів населення з метою захисту купівельної спроможності громадян тощо.

"Для оперативного та ефективного вирішення проблемних питань щодо виплати адресної соціальної допомоги в регіонах буде проводиться постійний моніторинг стану їх фінансування і виплат", - зазначила Денисова.

Також, за її словами, для відстеження ситуації з бідністю на національному та регіональних рівнях буде здійснюватися моніторинг показників бідності та виконання плану цих заходів. На основі такого моніторингу уряд буде приймати відповідні рішення про подальші дії щодо вирішення цієї проблеми.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!