Створено підприємство для розпродажу армійського майна

Вівторок, 17 лютого 2009, 14:07

 За пропозицією Міністерства оборони та Мінекономіки ліквідували Державний департамент надлишкового майна та земель у складі Міноборони, створивши в замін державне спеціалізоване підприємство "Укрспецторг".

Ця держкомпанія буда створеня згідно з постановою Кабінету міністрів від 11 лютого про "Деякі питання реалізації військового майна", повідомляє агентство "Інетрфакс-Україна" .

Новому підприємству надано повноваження з реалізації на внутрішньому ринку військового майна, придатного для подальшого використання, але не застосовного в   діяльності військ, та надлишкового військового майна.

Одночасно уряд зупинив  окремим рішенням Кабінету міністрів дію попередніх постанов про надання таких повноважень інших компаній, зокрема, "Укрінмаш", "Укрспецекспорт", "Спецсервіс".        

Реклама:

Згідно зі статутом, "Укрспецторг" має право брати участь у державних господарських об'єднаннях. Під час здійснення господарської діяльності користується земельними, водними та іншими природними ресурсами у відповідності з вимогами законодавства.

Прибуток підприємства, що залишається після сплати податків та інших обов'язкових платежів та відрахувань з фондів, створених відповідно до статуту, розподіляється відповідно до фінплану, узгодженим і схвалений Кабміном.

При цьому збитки покриваються за рахунок коштів резервного фонду, а в разі їх нестачі - в порядку, визначеному директором підприємства.

"Укрспецторг" очолює директор, який призначається і звільняється з посади кабінетом міністрів.

Припинення діяльності підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, розподіл, перетворення) або ліквідації за рішенням кабінету міністрів, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: