Позитив покинув ринок

Четвер, 12 лютого 2009, 19:43

У четвер, 12 лютого, за результатами торгів, індекс ПФТС знизився на 0,75%, досягши рівня в 255,90 пункту, в той же час розширений індекс UAI-50 упав на 0,78%, досягши 22, 45 пункту.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації ОВДП, укладено 55 угоди. Обсяг торгів склав 2,7 млн грн, повідомдлє видання FundMarket.

До кінця дня ринок трохи додав у кількості угод і обсягах. Але потік негативної інформації на ринку змусив гравців знову вдатися до продажу.

Основний удар, як водиться останнім часом, прийшовся по акціях структур фінансового та банківського сектора. У середньому акції цих компаній втратили 3.35%.

Сьогодні також була опублікована інформація про зниження агентством Moody's рейтингів банку «Надра».

Найбільші втрати фінансового сектора - у наступних емітентів: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-6.00%) і АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-4.90%).

За фінансистами слідують енергетики, що втратили в середньому за сьогодні 2.98%. Левова частка упавшіх в ціні акцій припала на "Західенерго" (-8.40%), "Донбасенерго" (-6.5%) і "Центренерго" (-4.4%).

Металургія та машинобудування також відчули тиск "ведмедів": ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (-5.76%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-4.43%) і ВАТ "Мотор Січ" (-1.08%).

Ринок підтримали тільки акції "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу", піднялися в ціні на 44.93%.

Одним з яскравих подій сьогоднішнього життя України слід виділити заяву про відставку міністра фінансів Пинзеника, вважаючи, що в нинішніх умовах його професійна позиція стала заручником політики.

"Змінити цю ситуацію міністр фінансів не може. Як і не може відмовитися від своїх професійних підходів. У таких умовах моє подальше перебування на посаді міністра фінансів України не має сенсу", - підкреслив Віктор Пинзеник.

У той же час, недовіру інвесторів до прийнятого пакету антикризових заходів не викликає довіри. Свою лепту вносить і крах виробничих потужностей по всьому світу, тільки в Єврозоні в грудні промвиробництво впало на рекордні 12% у річному вимірі. Безробіття в штатах показує чергові небачені досі максимуми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!