Тимошенко у квітні чекає великих грошей

Четвер, 12 лютого 2009, 11:29
 

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко розраховує, що Україна вже в квітні отримає перші кошти від продажу квот на викид вуглекислого газу в рамках підписаних угод за процедурами Кіотського протоколу.

Як передає агентство "УНІАН", таке припущення Тимошенко висловила сьогодні на спеціальному засіданні уряду з питань інвестиційних проектів у галузі енергозбереження.

"Вже в квітні в рамках Кіотського протоколу ми можемо отримати кошти за тими угодами, які вже підписано й проплачено", - сказала Тимошенко.

Тимошенко 15 січня заявляла, що одним із джерел фінансування програм із енергозбереження можуть стати механізми Кіотського протоколу.

Реклама:

"Україна завершила всі переговорні процеси, всі формальні офіційні кроки, які необхідні для того, щоб ми могли користуватися всіма привілеями Кіотського протоколу. Ми провели переговори з ключовими країнами, які вже готові придбати частину квот викидів у атмосферу, - це мільярди коштів, які будуть направлені виключно на скорочення викидів, на заміщення в опаленні й підігріві гарячої води газу на електроенергію", - сказала прем'єр.

Продаж частини своєї квоти передбачає продаж "надлишків" тим країнам, які перевищують рівень власної квоти викидів.

На сьогодні основним "проблематичним" газом є СО2, тому торгівля саме квотами вуглекислого газу здатна принести найбільшу вигоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!