Бойко задоволений тим, що зірвав операцію по реекспорту газу

Середа, 11 лютого 2009, 19:51

 

Народний депутат Юрій Бойко висловлює задоволення тим, що в результаті надання їм розголосу комерційних групи осіб провести операцію по реекспорту середньоазіатського природного газу в країни Центральної та Західної Європи, ці наміри були зірвані.

Про це йдеться у заяві прес-служби народного депутата Бойко за підсумками результатів розгляду позову Віктора Медведчука до Юрія Бойко в Печерському районному суді м. Києва.

Бойко вважає, що спроби реекспорту середньоазіатського газу на шкоду інтересам України можуть бути повторені.

Підставою для цього, на думку депутата, є україно-російські газові контракти від 19 січня, які передбачають поставки газу для потреб України в 2009 р. лише 40 млрд. куб м., що істотно нижче потреб держави.

Традиційний обсяг закупівель Україною імпортного газу складає 52-55 млрд. куб м, на рік що, власне, підтверджується і самими контрактами. На період 2010-2019 років вони передбачають щорічні поставки в Україну 52 мільярдів кубометрів палива, наголошується в повідомленні прес-служби.

При цьому обсяг закупівель середньоазіатського газу "Газпромом" також чітко зафіксований на 10-річний період і становить 55 млрд. куб м щорічно.

Таким чином, в 2009 році поза газового балансу України залишилося до 15 мільярдів кубометрів середньоазіатського газу, який може бути реескпортірован в держави Центральної та Західної Європи всупереч інтересам України, підкреслюється в прес-релізі.

"Доходи від перепродажу цього газу, на мою думку, будуть використані для фінансування президентської виборчої кампанії Тимошенко через названих мною, як втім і інших близьких до неї осіб", - вважає Бойко. - "Я має намір і далі відслідковувати ситуацію, і буду й надалі називати всіх фігурантів цих схем, які завдають колосальний збиток інтересам країни".

Коментуючи винесене Печерський районним судом м. Києва рішення, Бойко відзначив, що: "і не чекав іншого рішення від суду, довів свою повну підпорядкованість БЮТ ще в жовтні 2008 року - коли він відновив на посаді суддю В. Келеберда".

Крім того, Бойко вважає, що судовий процес зайвий раз довів близькість Віктора Медведчука до Юлії Тимошенко.

"Коли інтереси Медведчука захищає особистий адвокат Тимошенко, діловий партнер Андрія Портнова та кандидат у депутати Київради від БЮТ на останніх виборах, які підтвердження того, що Медведчук і Тимошенко" в одному човні "ще потрібні?" - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: