Австрія не боїться за "Райфайзкен Банк Аваль"

Середа, 11 лютого 2009, 19:35
 

Австрія сподівається на стабільне функціонування представництв своїх банків в Україні.

Про це під час брифінгу за результатами зустрічі з віце-прем'єр-міністром Григорієм Немирею заявив віце-канцлер, міністр фінансів Австрії Йозеф Прелль, повідомляє агентство "Українські новини". 

"Треба сказати, що австрійські банки та інші суб'єкти економіки широко представлено в Україні, ми - як уряд Австрії, так і суб'єкти економіки - дуже зацікавлені в їх стабільному розвитку й успішній діяльності", - сказав він.

При цьому він зазначив, що наразі проблем функціонування австрійських банків в Україні не спостерігається, і висловив надію на те, що так триватиме і надалі.

Реклама:

"Жодних сигналів, які мають якийсь негативний зміст, або якихось побоювань щодо того або іншого банку немає", - підкреслив віце-канцлер.

Водночас Прелль заявив, що Австрія вітає проведення Україною переговорів з міжнародними організаціями щодо залучення кредитів, оскільки це сприятиме стабілізації фінансового сектору України.

"Я також дуже радий був почути, що ведеться і подальший діалог з міжнародними фінансовими інститутами, зокрема, такими як Міжнародний валютний фонд", - сказав він.

При цьому віце-канцлер заявив, що переговори щодо надання Україні кредиту Австрією поки не велися, зазначивши, що будь-яке надання Австрією кредитів іншим країнам буде погоджуватися з МВФ і з тими умовами, які фонд висуває.

Австрійська компанія Raiffeisen International Bank Holding AG володіє 95,93% акцій "Райффайзен Банку Аваль", Volksbank International AG - 99,84% акцій ВАТ "Volksbank".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!