Створюється чергова група для вирішення проблем фінансових ринків

Середа, 11 лютого 2009, 19:07
 

Національний банк (НБУ), Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) та Українська федерація страхування (УФС) створять координаційну групу для вирішення проблем фінансових ринків.

Про це повідомляється в прес-релізі УФС.

Прес-служба уточнює, що група буде створена за підсумками зустрічі, що відбулася за дорученням президента України в НБУ 7 лютого, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У ній взяли участь виконавчий директор - директор дирекції з банківського регулювання та нагляду НБУ Олександр Кірєєв, голова Держфінпослуг Валерій Альошин, член цієї комісії - директор департаменту державного регулювання та розвитку ринків фінансових послуг Ігор Пріянчук, керівник Головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський , директор центру наукових досліджень Нацбанку Володимир Міщенко, президент УФС Олександр Завада і член президії УФС Ігор Гордієнко.

На зустрічі обговорювалися актуальні проблеми взаємодії банківського і страхового ринків в умовах кризи. Зокрема: повернення депозитів (у тому числі проблемними банками), особливості рефінансування банків з метою підтримки їхньої ліквідності, дотримання інтересів вкладників.

Учасники зустрічі зійшлися на думці про те, що, враховуючи взаємозалежність банківського, страхового та інших фінансових ринків, проблеми цих ринків повинні вирішуватися на рівноправних умовах і шляхом конструктивного діалогу для пошуку ймовірних компромісів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!