Тимошенко просить кредит у "великої сімки"

Середа, 11 лютого 2009, 17:19
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає послів країн G7 сприяти виділенню їх країнами кредиту Україні під державні гарантії для фінансування планового дефіциту державного бюджету.

З таким закликом Тимошенко звернулася до послів, в ході зустрічі в середу в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я хотіла би звернутися до вас із проханням про сприяння в переговорному процесі", - сказала український прем'єр.

Вона зазначила, що для фінансування дефіциту держбюджету Україні необхідно 5 млрд. дол.

"І запозичення коштів, і їх витрата буде здійснюватися в рамках програми співпраці з МВФ", - наголосила Тимошенко.

Тимошенко зазначила, що ще 4 листопада 2008 року уряд направив листа з проханням сприяти виділенню кредиту Росії, США, Японії, Китаю, Саудівської Аравії і Європейському Союзу.

За її словами, уряд уповноважив віце-прем'єра Григорія Немирю на ведення консультацій з іншими державами про надання кредиту Україні.

 Тимошенко також додала, що уряд має намір коректувати макроекономічні показники розвитку української економіки та державний бюджет країни, орієнтуючись на виклики економічної кризи.

"Уряд буде спостерігати за макропоказники, надходженнями до бюджету, і по мірі необхідності буде коректувати і макропоказники, і бюджет, якщо така необхідність буде викликана економічною кризою", - сказала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: