Тимошенко збереже селянам гроші

Середа, 11 лютого 2009, 14:02

Юлія Тимошенко наполягає на тому, що б сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи мали статус неприбубткових організацій.

Про це вона заявила на засіданні Кабінету Міністрів у середу під час обговорення проекту закону про сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи.

"Селяни платять податок як фізичні особи і якщо вони будуть вважатися прибутковими організаціями то їм доведеться платити, ще й додатковий податок з прибутку", - .заявила прем'єр-міністр.

Втім, як відмітили учасники засідання, складність полягає в тому, що "неприбуткові" організації за вже існуючим законодавством не мають права займатися господарською діяльністю.

Реклама:

Тому Тимошенко висловила сподівання, що спільними зусиллями міністерства юстиції фінансів, агро-промислового комплексу, тощо зможуть вирішити цю проблему.

"У світі такі сільгосподарські корпоративи податком не обкладаються", - підкреслила прем'єр.

За словами Тимошенко, прийнття цього закону надасть 100 тисяч додаткових робочих місць.

"Селяни обєднавшись у корпоративи зможуть продавати на оптових ринках свою продукцію, а потім вирішувати куди спрямувати отримані кошти самостійно: чи розприділити між собою, чи спрямовувати на розвиток інфраструктури тощо", - запевнила прем'єр.

Також, Тимошенко додала, що приватні малі фермерські господарства забезпечують для країни: 50% мяса, 80% молока, 86% овочів, 21% зерна тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: