"Укрінтеренерго" продовжує скуповувати енерготрейдерів у Європі

Середа, 11 лютого 2009, 11:18

Korlea Invest Holding AG переоформив на Ukrenergy Holding AG (Цюріх, Швейцарія) права власності на свої дочірні компанії в Чехії, Польщі, Словаччині, Словенії й Україні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на спільний прес-реліз українського держпідприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" і Korlea Invest Holding, що формують спільний міжнародний енергетичний холдинг.

Ukrenergy Holding, станом на 10 лютого 2009 року, належить 100% акцій Ukrenergy Trade AG (Швейцарія), 100% статутного капіталу Ukrenergy Trade Sp. z.o.o. (Польща), 100% статутного капіталу Ukrenergy Trade s.r.o. (Чехія), 100% статутного капіталу Ukr-Energia d.o.o. (Словенія), а також 60% акцій Korlea Ukrhydropower a.s. (Словаччина), що володіє 70% статутного капіталу ТОВ "Корлеа Укргідропавер" (Україна).

"Укрінтеренерго" і Korlea Invest Holding планують після узгодження всіх процедур переоформити на Ukrenergy Holding права власності на 95% акцій компанії Ukrenergy Trade ZRt. (Угорщина), що має представництво в Словаччині, уточнюється в прес-релізі.

Реклама:

"Укрінтеренерго" і Korlea Invest Holding у серпні 2008 року домовилися про створення міжнародного вертикально-інтегрованого енергетичного холдингу, що поєднує виробництво, транспортування і постачання електроенергії кінцевим споживачам на найбільш ліквідних ринках.

Korlea Invest Holding 1 вересня 2008 року створив керуючу компанію спільного холдингу - Ukrenergy Holding. "Укрінтеренерго" не змогло виступити співзасновником Ukrenergy Holding через законодавчі обмеження. Тому держпідприємство у вересні 2008 року уклало з Korlea Invest Holding договір про покупку 52% акцій Ukrenergy Holding за 52 євро.

"Укрінтеренерго" експортує електроенергію в Молдавію, Румунію, Угорщину і Словаччину.

Korlea Invest Holding AG - один з основних гравців на електроенергетичному ринку країн Центральної, Східної і Південно-Східної Європи. Холдинг поєднує 19 компаній, що працюють у 13 країнах (Україні, Швейцарії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Хорватії, Словенії, Польщі, Боснії і Герцеговині, Сербії, Македонії і Казахстані).

Основний вид діяльності холдингу - торгівля електроенергією. Компанії, що входять до складу Korlea Invest Holding, здійснюють постачання на заводи Dunaferr, Huta Stali Czestochowa, Volkswagen, Audi, Tatra, Samsung.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!