Польща може підписати новий газовий контракт з Росією

Середа, 11 лютого 2009, 08:58
 

Польський уряд не виключає можливості підписання нового договору для додаткового постачання російського газу в країну до кінця березня поточного року.

Про це сказав віце-голова уряду та міністр економіки Польщі Вальдемар Павляк.

Як повідомляє агентство "УНІАН", на 10-11 березня заплановані консультації міжурядової польсько-російської комісії з економічної співпраці, на яких обговорюватимуться умови додаткових поставок російського газу до Польщі.

ПАВЛЯК у вівторок на прес-конференції у Варшаві сказав, що з ініціативою змінити "Ямальський" договір від 1993 року виступили представники групи з питань нафти та газу цієї міжурядової комісії, яка була створена в 2005 році.

Реклама:

Він не уточнив, чи була це ініціатива польської, чи російської сторони.

Як повідомлялося, російський газовий монополіст "Газпром" з 6 лютого збільшив постачання газу до Польщі на 5 млн. кубометрів на добу, аби компенсувати недопоставки газу за контрактом польського PGNIG зі швейцарським трейдером RosUkrEnergo (на 7 млн. кубометрів).

Польща стала єдиною із 27 країн Євросоюзу, котра після завершення газового конфлікту України та РФ 19 січня продовжує недоотримувати частину газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: