Євросоюз може модернізувати ГТС України

Понеділок, 26 січня 2009, 17:15
 

Президент Віктор Ющенко в ході робочого візиту до Брюсселя і голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу обговорять ймовірність співробітництва у модернізації газотранспортної системи України.

Про це повідомив журналістам заступник голови секретаріату президента Андрій Гончарук перед відльотом Ющенка до Брюсселя в понеділок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"У ході зустрічі будуть обговорюватися питання, пов'язані з енергетичним співробітництвом на європейському просторі, енергетичної безпеки", - розповів Гончарук.

Він сказав, що, крім того, буде обговорюватися питання про підготовку до донорської конференції в кінці березня, воно також буде стосуватися модернізації ГТС.

За словами Гончарука, в ході переговорів будуть підняті питання добудови магістрального нафтопроводу Одеса - Броди, презентації техніко-економічного заснування цього проекту в кінці лютого - початку березня у Бельгії.

"Візит дуже короткий", - додав Гончарук.

Як повідомлялося, Європейська Комісія попередньо планує провести конференцію донорів української ГТС 23 березня поточного року в Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: