УСПП стягатиме збитки, завдані київською мерією

Четвер, 22 січня 2009, 13:47

Український союз промисловців і підприємців подасть до Господарського суду м. Києва позов про стягнення збитків, завданих столичним підприємствам економічно необґрунтованою тарифною політикою КМДА.

Про це заявляє прес-служба УСПП.

2009 рік промислово-підприємницька спільнота Києва розпочинає з чергового етапу подолання старих тарифно-комунальних проблем. Напередодні новорічних та різдвяних свят представники столичного промислового бізнесу спільними зусиллями домоглися повторного скасування президентом незаконних тарифів КМДА на комунальні послуги для підприємств.

Однак  очікуваного послаблення фіскального тиску на промисловість Києва не відбулося й дотепер. У січні на адресу підприємств столиці почали надходити рахунки з "космічними" сумами до сплати за послуги ЖКГ, а муніципальні газети публікують "нові тарифи" на комунальні послуги для юридичних осіб. Тарифний  шантаж чиновників київської мерії щодо підприємств столиці триває, - говориться у повідомленні.

Реклама:

Як і торік, київська промисловість знову має стати "дійною коровою" міськдержадміністрації, яка в інакший спосіб не спроможна вирішувати бюджетні проблеми великого міста. Мерія намагається підняти комунальні тарифи попри те, що її попередні цінові  новації вже скасовані  двома указами президента.

Мерію не полишає надія на те, що рано чи пізно промислово-підприємницька спільнота не витримає її масованих атак і, зрештою, погодиться сплачувати рахунки.  Як відзначають фахівці УСПП, незаконні дії київської мерії щодо промислових підприємств столиці мають усі ознаки бізнесового рейдерства.  

Станом на сьогоднішній день в Окружному адміністративному суді міста Києва вже відкрито два провадження у справах за позовами УСПП  до КМДА про скасування незаконних розпоряджень мерії щодо підвищення комунальних тарифів для підприємств Києва у 2-10 разів.

За підсумками розгляду цих справ УСПП надіється не лише остаточно скасувати  всі тарифні розпорядження КМДА, але й не залишити жодної нормативної лазійки для прийняття нових розпорядчих документів подібного змісту в майбутньому.

"Наша головна зброя супроти чиновницького рейдерства - це закон і професійний підхід. Київську промисловість  підтримують Антимонопольний комітет і Держкомпідприємництва, уряд і президент України. Тому жоден позов УСПП не буде відкликаний з судів Києва, і ми робитиме все для того, щоб  незаконні комунальні тарифи були скасовані",  - наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

За попередніми даними, через наслідки економічної кризи у столиці в грудні 2008 порівняно з відповідним періодом минулого року спад промислового виробництва вже  склав  16,1%.

"В той час, як провідні столиці світу  запроваджують фінансові канікули для національного виробника на час кризи, влада нашої столиці лише посилює тиск на підприємства. УСПП залишатиметься на позиції захисту реального виробника, намагатиметься не  дозволити знищувати промисловість столиці",  - підкреслив Президент Українського союзу промисловців і підприємців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: