НБУ уніфікує свій тариф на конвертацію валюти

Четвер, 22 січня 2009, 10:46
 

Національний банк України (НБУ) вніс зміни до переліку і тарифів на операції, які надаються органами центрального банку і, зокрема, уніфікованого тарифу на конвертацію валют.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ, що набирає чинності з 26 січня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Згідно з документом, текст якого розміщений на веб-сайті парламенту, єдина вартість операцій з обміну (конвертації) валют встановлюється на рівні 0,1% суми, що перераховується на конвертацію, тоді як раніше тариф на такі операції був диверсифікований в залежності від класу обмінювати валюту ( 0,1-0,5%).

Постановою НБУ також оновлені тарифи на купівлю та продаж валюти для фінансування з державного бюджету установ-клієнтів Нацбанку.

На купівлю валюти тариф встановлений на рівні 0,1% гривневої суми, спрямованої на придбання валюти, на продаж - 0,05% гривневої суми, отриманої від продажу.

Раніше вартість таких операцій для бюджетних клієнтів НБУ не була зафіксована та прирівнювався до еквіваленту витрат, пов'язаних із здійсненням операцій на міжбанківському (міжнародному) валютному ринку.

Крім того, постановою доповнено перелік платних послуг НБУ. У нього включені надання дозволу на реорганізацію банку за рішенням його власників (2,21 тис. грн.) та видача дублікату свідоцтва про реєстрацію коррахунків (85 грн.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!