Тимошенко вже придумала, як грітися сміттям і біогазом

Середа, 14 січня 2009, 14:06
 

Прем'єр Юлія Тимошенко пропонує в умовах газової кризи активізувати роботу в напрямку розробки альтернативних джерел енергії.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

"Я пропоную активізувати напрямок роботи по заміні первинних енергоносіїв", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що звернулася під час зустрічі з представниками великих японських корпорацій з пропозицією щодо "залучення японських корпорацій для роботи по перетворенню всіх звалищ побутових відходів в синтетичне паливо, яке також може використовуватися України й теплом, і гарячою водою".

Реклама:

"Крім того, може бути біогаз, який може бути отриманий по спеціальним технологіям. У України  є для цього спеціальна сировина. Все що про я говорю відпрацьовувалось і раніше, Але зараз я вважаю, нам треба самим жорстким чином перейти на цю стратегію, і зробити так, щоб споживання природного газу було мінімізовано повністю", - сказала Тимошенко.

Крім того, Тимошенко анонсувала, що у п'ятницю буде проведено нараду з фахівцями щодо нової концепції розробки власних родовищ газу, зокрема, на шельфі Чорного моря.

"Ми робитимемо все необхідне, щоб були фінанси й організаційні можливості для збільшення видобутку природного газу в Україні. Я хочу, щоб ця важка ситуація, яка склалася, стала новим поштовхом альтернативних щодо газу джерел і щодо використанню всіх технологій по енергозбереженню", - заявила прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!